lørdag 31. mars 2012


PÅSKEMORGEN


Noen glad-tips som passer godt i disse påsketiderÅ stelle litt ekstar til til påsken hører med. Da skal alle kyllinger barna har laget oppigjennom frem og av en eller annen grunn synes man gult er fint plutselig.
Jeg tror vi er litt sulteforet på gla-farger når vi fornemmer at våren nærmer seg.
Farger gjør oss glade.
Mange har forsket på det med farger og hvordan det på virker oss.
At farger har effekt det kjenner i hverfall jeg. Blir så glad og inspirert
 av å se fargenyanser satt  sammen . Får nesten vann i munnen .

Jeg elsker å sette meg ned med lim,saks , stempler og masse utstyr og bare lage i vei! Det gjør meg glad og inspiret!
Tenkte dele noe av det jeg gjorde i dag når jeg sto opp og alle andre sov.
Jeg synes det er kjempe artig med innpakninger.
Halve morroa med å gi bort noe, er å pakke inn. Der er jeg!!
Tomme blikkbokser har jeg brukt masse! hmm Litt miljøtenking og gjenbruk :-)
I dag bli det innpakning til havrekjeks, strikkede kluter og strikket hånduk.

'

Litt av utstyret jeg trengte var: Blikkboks,servietter,bast,decopage lim og en svamp.
Det er mye "spesialutstyr" å få tak i til alt mulig. Jeg bruker ofte billigvarianter og det går like bra!
Så... idag ble det altså litt decopage med servietter på bloikkboks. Sikkert mange som har gjort dette ,men jeg vet noen blir glad for å se hvor enkelt dette er faktisk!!
Servietter har jo "alle" butikker. Jeg fant gla-farger på Åhlens og de andre husker jeg ikke hvor jeg fant...Jeg handler når jeg ser noe som kan passe en gang :-)


Servietten må demomteres.. dvs deles. Den er som oftest i tre deler. To må vekk..og  du sitter igjen med den som trykket er på. Veldig tynt materiale for å si det sånn.
Decopagelimet kjøper jeg på Europris og svampene er jo bare billige kjøkken svamp Bruker ikke den harde delen.Den er god å holde i.


Da er det bare å smøre på med lim. Hele utsiden skal være dekket av lim.
Smør på!!!SÅÅÅÅ kommer den scary part. Materialet er flortynt så du har bare ett forsøk for å si det sånn. Kan være lurt å ha delt noen flere servietter for det hender det går gæli ,og man må begynne på nytt! Det skjer!!
Blikkboksene har det fantastiske utgangspunktet med den stripa på boksen. Det ser du når du får av papiret. Så det er bare å legge servietten langs stripa.. Da blir det rett! Jeg legger kant i kant på toppen og klipper forsiktig bort overflødig serviett i nerkant. Bruk skarp saks og vent til det er tørt!

Det er meget sårbart akkurat i denne fasen. Du har fått rundt servietten og klapper forsiktig rundt så den fester seg innåt boksen. Bruk gjerne tørr svamp å dytt forsiktig. Har du litt lim på fingrene og tar på boksen sitter du igjen med serviett på fingertuppene ..det har jeg gjort mange ganger og blir like irritert hver gang!! lærer aldri... ;-)


Jeg setter den på "hodet" og lar den stå litt.. så den tørker! Det går fint å stryke lim på hele boksen en gang til nå.På utsiden av servietten. Det hvite limet blir gjennomsiktig når det tørker.Den får da en en hard overflate og servietten blir litt gjennomsiktig. Det er litt forskjell på servietter så man må prøve seg litt frem for å få ett resultat man blir fornøyd med.


Ble ikke disse fine da??Når jeg leser oppskrifter og ser ideer elsker jeg stalltips!
Dette er et slikt.
Mange bokser åpner man med sånn ring som man drar opp hele lokket med.Da blir det en kant øverst.
Nå er det slik at Tupperwere har en boksåpner som tar denne kanten. Du får en hel åpning som gjør at havrekjeksene går nedi og det du skal ha oppi glir fint ned i boksen


Jeg strikker kluter.Punktum. OG håndklær. Fikk klut av søskenbarnet mitt for noen år siden.Hun hadde strikket dem. De var så goode!!!! Og vips hadde jeg startet produksjon. Lett og artig håndarbeid. Du kan velge å vrake i herrlige farger! Kjøper du deg i tillegg bambuspinner kan du strikke når du sitter på fly også.Garn kjøper jeg der jeg kommer. Har brukt mye Petunia og Mandarin som jeg kjøper på husfliden. Masse herrlige fargert.


Noe av klutene og håndklærne skal jeg pakke inn i dag. Nydelig med sakene rundt meg og kaffe i kopp fra "Lev Vakkert" Gir god følelse !!


Har tenkt meg på avvenningskurs..Jeg klarer ikke slutte kjøpe garn til kluter og ikke klarer jeg å slutte å strikke dem heller. Har snart strikket hundre..( Helt sant)
Så noe av disse pakker jeg inn. Jeg har planer om å gi bort noen av disse. Juletider lokker frem givergleden i oss ..og god tanke bak osv. Det å gi noe til noen som ikke forventer noe av deg..eller at du gir noe til en du bare blir minnet om kan skape spontan glede. Jeg skal pakke inn noen av klutene..Ikke bestemme hvem som skal få de... Ta de med og dra på gi-bort-skatte-jakt. FOR et artig prosjekt jeg kom på nå. DET skal jeg gjøre!!


Havrekjeks er også perfekt til slike gaver i boks. Jeg bruker hundemat bokser fra firstprice. De er store og det går ca 20 kjeks i en sånn! Pakker kjeksene inn i celofan først.


Celofan er digg! Her pakker jeg enkelt inn. Knyter bast rundt og limer på et bølgepapp hjerte jeg klipper ut på frihånd.God Påske taler for seg.
Fikk tak i oransje bast i Berlin sist. Det finnes sikkert her i Norge også. Jeg har en bunt om noen vi ha litt :-)
Klutene blir superfine i celofan.Jeg pakker også klutene som jeg skal ha i boksene i celofan først. Ruller de inn....knyter bast ..og trer de ned i boksen. Henger gjerne på en "tag".


Knøt bast og tredde på ett stemplet enkelt kort .: Kvistpapir og tulipan stempel.


Her er boksen med et lilla håndkle min kjære "svigerdatter" skal få..Hun vet det ikke ennå..Hun liker lilla :-)
Det ble finere i virkeligheten enn på bildet.

På denne boksen limte jeg en blondekant øverst. Det gjorde seg.
Håndstrikkede håndklær er kjempegode! De er artige å strikke!
Husfliden har mønster....og garn! Blir ALLTID glad av å kjøpe garn jeg.....Disse boksene kan brukes dels til innpakning..men også til pynt så klart,
Hva med å ha noen fargerike te lys i en boks, tennbriketter i en, fyrstikkesker i en og en m sjokolade egg??
Bruk fantasien og blir glad.
I en av innpakningsboksene har jeg da altså klut i celofan, en med havrekjeks i og en med et håndkle!

Dagens samling av "saker" Fant oppvaskhåndkle også på Åhlens i samme egg /kyllingmønster
Da er det bare å sette tingene utover her.
Det er ikke så mye som skal til for å lage litt som gjør en glad.
Sett i gang og gjør noen fine bokser.Skiføret er så som så nå..Litt ekstra fri har de fleste også..og barna liker alltid å gjøre noe artig rundt kjøkkenbordet.

Kanskje det er luggumt med varm sjokolade også.. Som du har smeltet i silikonformer..
Blir mye hygge på en gang dette!!!

God påske alle sammen!
Gjør en god dag av alle dagene.. sammen med de du har rundt deg!!